Type: Hagestue på Kvernaland. Tilbygg, hagestue, kjellerstue & hagebod. 
Sted: Kvernaland, Time kommune
Areal: ca 60 kvm
Status: fullført

Hagestue på Kvernaland:

Tomten på Kvernaland har hage og uteområder mot sør-vest. Uteområdene får mye vind, samtidig som det er her den beste utsikten og de beste solforholdene er. Grepet ble å utforme et nytt element i hagen som inneholder nytt program, samtidig som det ivaretar kvalitetene på tomten. Elementet deler hagen og bidrar til en god organisering av uteområdet, gir le for vinden, og gir den nødvendige forbindelsen fra stuen til nytt oppholdsrom i kjelleren. Elementet ble en lang glass-paviljong med plass til trapp, hagestue, samt en utendørs hagebod. Paviljongen henvender seg både til uterommet og rommene inne.

Det nye oppholdsrommet i kjeller oppleves som lyst og fint. Et betong amfi utenfor skyvevinduene i kjellerstuen bidrar til å åpne rommet for dagslyset. Hver trapp i amfiet er en halvmeter høye og fremstår som et samlingspunkt for barna og venner. Amfiet er skjermet for vinden og oppleves som svært lunt selv på vindfulle dager.
Tilbygget har store vinduer i alle retninger samt lektekledning av malmfuru som vil få en naturlig gråtone. Gulvet i tilbygget er slipt betong.

I kjelleren er betonggulvet stålglattet, og veggene er kledd med bjørkefinerplater. Skillet mellom finer og betong er detaljert uten lister.