Type: Totalrenovering av Bad på Våland
Sted: Våland, Stavanger kommune.
Areal: ca 15 kvm
Status: fullført

Badet før:

Det gamle badet hadde baderomspaneler på veggene og vinyl på gulvet. Baderomsinnredningen var moden for utskifting. Badet var delt i to rom med hver sine inngangsdører fra korridoren. I det minste rommet var det toalett og vask. Hovedrommet inneholdt badekar, dusj og baderomsmøbler.

Badet etter:

Hele badet fikk et ansiktsløft. Ingen vegger ble flyttet, men planløsningen ble endret for å gjøre badet mer praktisk. I stedet for å slå de to rommene sammen ble de utnyttet på en ny måte. Døren fra korridoren inn til toalettrommet ble stengt og erstattet med ny dør mellom de to rommene. Det tidligere toalettrommet ble forvandlet til en egen badehule for meditasjon og avslapping. Her kan familien tenne stearinlys og bade så lenge de ønsker uten at hovedbadet blir okkupert.

Når badekaret ble fjernet fra hovedrommet fremstod dette som langt større enn før. Sevantbenken ble flyttet til motsatt side av rommet. Under benken er det skuffer med god oppbevaringsplass. Her er også vaskemaskin og tørketrommel plassert. Det vegghengte toalettet er plassert lengst fra døren, og opptar minimalt med plass. Vegghengte skap ved siden av dusjen gir god lagringsplass.

Materialvalg:

På gulvet er det lagt store rektangulære fliser i en lun farge. Dusjnisjen er kledd med glassmosaikk fra Høganes. Øvrige vegger er kledd med bjørkefiner. Innredningen er hvit med enkle fronter. Døren mellom badehulen og hovedbadet er av frostet glass som slipper lyset gjennom. Bjørkefineren skaper en lun og nordisk stemning på badet. Finèren endrer farge med lyset. Hele veggen over servantbenken er kledd med speil fra vegg til vegg og helt til taket. Dette gir en god romfølelse. Lyslisten langs himlingen gir et diskret lys.

I badehulen er det glassmosaikk på gulvet og rundt badekaret. Alle vegger er kledd med bjørkefiner. Lyssjakten i himlingen gir et godt stemnningslys, og med moderne blandebatterier får rommet et minimalistisk preg.